Recept van de Week
28 oktober t/m
MENU
© decookosjes
HUISPAGINA VAN
DECOOKOSJES
Wij willen ook jóuw Recept hier plaatsen! Zet er dan ook even bij hoeveel calorieën en vet en/of eventueel weight watchers punten het gerecht bevat.
Stuur je recept hieronder in.
Kalkoen "Belissima"
Voor 4 personen:
800 gr. kalkoenfilets - 4 sjalotten - 250 gr. champignons - 2 knoflooktenen - 80 gr. rookvlees - 2 koffielepels olijfolie - 6 eetlepels witte wijn - 150 ml. room, 8% vetgehalte - 1 eetlepel maïszetmeel (maïzena) - peper en zout.
Hak de sjalotten fijn, snijd de champignons in plakjes en pel de knoflook. Snijd het rookvlees in reepjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan en fruit er de sjalotten in. Voeg het rookvlees toe. Pers de knoflooktenen en voeg toe. Voeg de champignons toe en laat even meebakken. Giet de wijn erbij en laat ongeveer 3 minuten sudderen. Voeg de room toe en laat het geheel wseer koken. Bind de saus met het maïszetmeel en breng op smaak met peper en zout.
Bak de kalkoenfilets in 1 koffielepel olijfolie.Roer tenslotte 2 eetlepels water door de saus. Serveer de saus over de kalkoenfilets.
In totaal zijn dit 4,5 Weight Watchers punten.
Lekker met gebakken aardappelschijfjes (3 punten p.p. voor 100 gr.) en sugar snaps (0 punten)
EET SMAKELIJK!